2017. február 24., péntek

Szárzeller krumplival, paprikával #analfabétakonyha #sültzöldség

Jójójójó! Nem tudsz főzni.....Tudom.
Ennél egyszerűbb viszont nincsen. Nem kell tudnod "főzni". Próbáld ki!
Főételként vagy köretként is tökéletes és egészséges!

Vegyél egy kaliforniai paprikát ami így néz ki...Ennél lehet nagyobb, de a színe ilyen legyen:

Vegyél egy szárzellert. Tudom, sosem hallottál róla. Tehát vegyél egy ilyen izét a boltban:


Illetve burgonyát. Ne agyalj, hogy milyet. Ezerféle van. Olyat vegyél aminek a héját olyannak látod amit mosás után megennél. Ne legyen csupa retek. Legyen ilyesmi:


Ha már megvetted, akkor vidd haza. :-D
Kockázd fel mindet.
Kaliforniai paprikát minél kisebbre.
Szárzellerről vágd le a tetejéről azt a virágos csingilingi izét és a gyökerét, majd vágd kis darabokra a maradékot.
Krumplit vágd minél kisebbre.
Az egészet terítsd ki egy nagy tepsin.
Így nézzen ki:


Szórj rá borsot, sót. Nem kell sok. Szájízed szerint.
Mehetne rá fokhagyma por is. Ezt döntsd el az alapján, hogy akarsz-e a közeljövőben csókolózni vagy sem.

Mehet a sütőbe!
220 fokra állítsd be a sütőt. Várj 10-15 percet míg "előmelegszik". Érdemes ezt megtenni míg darabolod a hozzávalókat. 
Tepsi be a sütőbe, és várj 25 percet.
Nézd meg.
Késsel szúrj bele a burgonyába. Ha puha, könnyen belemegy a kés, akkor kész vagy.



Nagyon finom kaja és borzasztóan egyszerű.
Köretként is remek húsok mellé, de eheted magában is.
Ennyi! Yamm!

Plusz egy lecke mára:
A párolt zöldség szar. A zöldség, párolás közben puha lesz és minden eredeti ízét elveszíti. Próbáld ki a fenti receptet. A burgonya és a zeller íze sosem látott magasságokba fog emelni. A zöldséget sütni kell, párolni NEM! Jegyezd meg.

Kövessetek minket a Facebook-on is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése