Ennél egyszerűbb viszont nincsen. Nem kell tudnod "főzni". Próbáld ki!
Főételként vagy köretként is tökéletes és egészséges!
Vegyél egy kaliforniai paprikát ami így néz ki...Ennél lehet nagyobb, de a színe ilyen legyen:
Vegyél egy szárzellert. Tudom, sosem hallottál róla. Tehát vegyél egy ilyen izét a boltban:
Illetve burgonyát. Ne agyalj, hogy milyet. Ezerféle van. Olyat vegyél aminek a héját olyannak látod amit mosás után megennél. Ne legyen csupa retek. Legyen ilyesmi:
Ha már megvetted, akkor vidd haza. :-D
Kockázd fel mindet.
Kaliforniai paprikát minél kisebbre.
Szárzellerről vágd le a tetejéről azt a virágos csingilingi izét és a gyökerét, majd vágd kis darabokra a maradékot.
Krumplit vágd minél kisebbre.
Az egészet terítsd ki egy nagy tepsin.
Így nézzen ki:
Szórj rá borsot, sót. Nem kell sok. Szájízed szerint.
Mehetne rá fokhagyma por is. Ezt döntsd el az alapján, hogy akarsz-e a közeljövőben csókolózni vagy sem.
Mehet a sütőbe!
220 fokra állítsd be a sütőt. Várj 10-15 percet míg "előmelegszik". Érdemes ezt megtenni míg darabolod a hozzávalókat.
Tepsi be a sütőbe, és várj 25 percet.
Nézd meg.
Késsel szúrj bele a burgonyába. Ha puha, könnyen belemegy a kés, akkor kész vagy.
Nagyon finom kaja és borzasztóan egyszerű.
Köretként is remek húsok mellé, de eheted magában is.
Ennyi! Yamm!
Plusz egy lecke mára:
A párolt zöldség szar. A zöldség, párolás közben puha lesz és minden eredeti ízét elveszíti. Próbáld ki a fenti receptet. A burgonya és a zeller íze sosem látott magasságokba fog emelni. A zöldséget sütni kell, párolni NEM! Jegyezd meg.
Kövessetek minket a Facebook-on is
Kövessetek minket a Facebook-on is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése